Пациентът с коронавирус от Троян е в добро състояние

Реклама

Пациентът от Троян, диагностициран с COVID-19 и настанен в Ловешкото инфекциозно отделение, е в добро състояние и всеки ден се подобрява.

Общият брой лица от област Ловеч, завърнали се от страни с интензивно разпространение на коронавирус и с наложена домашна карантина е 150. До 19.03.202 година, включително, карантината е отпаднала за 4 лица.

Съгласно Заповед № РД-01-130/17.март 2020г. на министъра на здравеопазването, под задължителна карантина с предписания за 14 дневен период се поставят лица, пристигащи от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария.

Реклама

Предписанието се издава от граничните здравни власти. РЗИ-Ловеч издава предписания за задължителна карантина на контактни лица на потвърден случай с COVID-19, както и на водачите на тежкотоварни автомобили, които са в задължителна карантина по време на престоя си на територията на областта, което е регламентирано в Заповед № РД-01-140/19.03.2020г. на Министъра на здравеопазването.

Реклама