Коронавирусът взе 627 жертви за един ден в Италия

Реклама

COVID-19 отне живота на над 10 000 души. Само в Италия днес са починали 627 души. Там дори казват, че пикът на болестта не е дошъл. В пристанището на Генуа голям круизен кораб беше превърнат в болница. А в Испания мерките стават все по-крайни – като разпъване на военни палатки по паркинги, за да се настаняват болни. С починалите днес общият брой на жертвите на болестта там надмина 1000, съобщиха от Нова ТВ.

Редица държави и регионални правителства затягат мерките за борба със заразата. Бавария обяви пълна забрана да се излиза от дома без доказателства за целта на излизането. „За съжаление, това което ми казва полицията е, че много грааждани не спазват препоръките, които им направихме. Те не осъзнават серионзността на ситуацията и не рабират, че освен за себе си, представляват заплаха и за околните”, каза Маркус Зьодер, премиер на Бавария.

Пълна блокада беше наложена и на американския щат Калифорния. Свободното движение беше ограничено, като на жителите ще е разрешено да напускат домовете си само за закупуване на храна, лекарства и да разхождат кучетата си. Губернаторът Гавин Нюсъм допусна, че повече от половината от 40-милионното население на щата ще се зарази от коронавируса в следващите два месеца.“Това е момент, когато трябва да говорим открито. Трябва да кажем истината на хората“, коментира губернаторът на щата.

Реклама

С повече от 14 хиляди заразени Съединените щати е сред една от тежко засегнатите страни. Но заедно с мерките има и такива места – хиляди студенти не смятат, че коронавируса трябва да нарушава пролетната им ваканция и купонясват по плажовете.

Реклама