Мъж от село Рибарица управлявал своя автомобил с 2.15 промила

Реклама

Информационен бюлетин – 11.02.2019 год.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 47-годишен мъж от с.Рибарица, който на 10 февруари около 23.00ч.  в района на бензиностанция в Тетевен е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,15 промила.

Един загинал, а друг е в тежко състояние след пътен инцидент на първокласен път I-3, в участъка между с.Петревене и гр.Луковит.

По първоначална информация тази сутрин около 08.00часа при разминаване са се ударили джип „Хюндай“ и товарен автомобил с прикачено ремарке. В резултат на сблъсъка лекия автомобил е напуснал пътното платно.

Реклама

При инцидента на място е починал 30-годишен мъж, друг 30-годишен е откаран в тежко състояние в болнично заведение, а 24-годишен е без опасност за живота. И тримата мъже са от гр.Луковит и са пътували в „Хюндай“.

В момента се провеждат огледи, като всички моторни превозни средства се пренасочват през с.Тодоричене. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 февруари на територията на община Ябланица е проведена полицейска операция, в хода на която служители на местното районно управление на МВР са проверили 16 МПС и 24 лица, като за установени нарушения са съставили 1 акт по ЗБЛД и 2 глоби с фиш по ЗДВП. Полицаите са извършили проверка и на 5 питейни заведения, в които не са открити нарушения.

На 09 февруари служители на РУ Угърчин съвместно с представители на РДГ-Ловеч са провели специализирана полицейска операция за противодействие на незаконния добив на дървесина.

Проверени са горски територии в землищата на селата Кирчево и Драгана и гр.Угърчин. В с.Кирчево 27-годишен местен жител е установен да управлява конска каруца натоварена с около 1 пространствен м3  дърва за огрев, без превозен билет и без контролна горска марка, а 45-годишен е установен в местността «Игрището» в момент на извършване на незаконна сеч на дърва за огрев.  Служителите на РДГ-Ловеч са иззели каруцата, дървесината и моторен трион и за констатираните нарушения са съставили актове по Закона за горите.

На 10.02.2019г. около 03.30 часа в гр.Луковит,  полицейски екип е спрял за проверка лек автомобил «Опел». Установено е, че водачът на превозното средство е 48-годишен, неправоспособен мъж от града, а «Опел»-ът е с с прекратена служебно регистрация от март 2017 год. По случая е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок от 24 часа.

В РУ Ловеч е задържан 35-годишен мъж от града, който на 09 февруари около 01.00ч. е установен да управлява лек автомобил в ж.к. «Младост» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,65 промила.

По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 50-годишен жител на града по подозрение, че на 10 февруари около 23.00ч. пред частен дом на бул. «България» е срязал 2 от гумите на паркиран лек автомобил «Опел».

Работата по случая продължава.

Реклама