Проведе се отчетното годишно събрание на общинска организация на СОСЗР гр.Тетевен

Реклама

На 11.02.2019г. се проведе отчетното годишно събрание на общинска организация на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ гр.Тетевен. На този ден преди 10 години – 13 ентусиасти са учредили структурата на СОСЗР.

Гости на събитието бяха ген. м-р Васил Върбанов, доц. д-р Борислав Великов – правнук на Петко Милев – Страшния, м-р Николай Василев – зам.-председател на Областния съвет на Съюза, м-р Милен Тотев зам.-председател на Общинска организация гр. Ловеч.

Приветстие от името на кмета на Община Тетевен поднесе зам.-кметът Борис Врабевски – член на СОСЗР. Той подчерта единодействието между общината и организацията и пожела то да продължи и занапред.

Реклама

В отчетния доклад изнесен от председателя м-р о.з. Благовест Пандурски бе направена равносметка извършената работа досега. Отчетено бе, че за тези 10 години състава от 13 е нараснал на 101 членове, т.е. 8 пъти. Подчерта се факта, че традициите се спазват като се отбелязват различни събития: годишнина от рождението на Георги Бенковски, паметта на ген. Владимир Вазов, на загиналите във войните и в мирно време 248 Тетевенци. В доклада се отчита и отличното взаимодействие с Община Тетевен и кметовете в селата, с НЧ „Съгласие – 1869“, както и с училищата.

Ген. Върбанов даде висока оценка на работата на организацията и пожела на всички здраве и нови  успех. Той прочете и поздравителен адрес от Централения управителен съвет по случай юбилея. С почетна грамота за активна работа бяха наградени о.з капитан д-р Венци Ненов и д-р Веселин Георгиев.

От името на Областния съвет поздравителен адрес прочете и връчи м-р о.з. Николай Василев. Обл. съвет награди с грамота трима активисти.

Реклама