71-годишна жена е загинала при пътен инцидент край с.Български извор

Реклама

На 06 април около 03.40ч. в РУ Тетевен е получен сигнал за пешеходка, която се движи опасно по средата на пътното платно на ПП I-4, на изхода на с.Български извор. На мястото незабавно е изпратен екип на РУ Тетевен, който открива в лявата пътна лента труп на жена, с видими следи от пътно- транспортно произшествие. Открита е и регистрационна табела на автомобил. Установено е, че тялото е на 71-годишна жена от селото, която още през деня е била напуснала дома си в неизвестна посока.

Малко по-късно в сградата на Участък-Български извор се е явил 20-годишен мъж от с.Кирчево, който е заявил, че е управлявал лекия автомобил при произшествието, с пътник в превозното средство 17-годишно момиче.

Двете лица са тествани с техническо средство за наличие на алкохол, като пробите им са отрицателни. Взета им е и кръв за изследване за наличие на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

Останалите новини от информационния бюлетин на ОД МВР-Ловеч за 7 април:

На 06 април около 11.30ч. на железопътен прелез край с.Йоглав, 43-годишен мъж при управление на лек автомобил с посока на движение към път 301 е преминал през прелеза при приближаващ локомотив с един вагон, пътуващ в посока към град Ловеч. В резултат на инцидента превозното средство е ударено от локомотива в задната си част, а 43-годишния водач е прегледан от екип на ЦСМП-Ловеч и е освободен. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за  нарушение на ЗДВП.

Двама мъже на възраст 33 и 28 години са задържани през вчерашния ден в РУ Ябланица след като са установени  да излизат с велосипеди от двора на необитаема къща в гр.Ябланица. При извършена проверка от полицейските служители е констатирано  взломяване на входната врата на имота. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама