Продължава раздаването на храни в област Ловеч

Реклама

Продължава раздаването на храни в област Ловеч. Хранителните пакети съдържат боб, леща, олио, консерви, и други хранителни продукти. До момента те са стигнали до нуждаещите се в 7 общини от областта.

Пакетите, подготвени от доброволци на БЧК и „Екомисия 21“ и раздадени с подкрепа на общините и доброволци на БЧК, са раздадени на 14 самотно живеещи хора над 65 в Троян, 12 карантинирани, по програмата Топъл обяд на 57 човека, а по проект Патронажна грижа – на 122.

В Тетевен и шест села на общината храна са получили 18 човека самотни над 65 години, 6 карантинирани, 52 човека, ползващи Патронажна грижа и 50 човека по програмата Топъл обяд.

Реклама

В Угърчин и пет села от общината храна са получили 19 самотно живеещи над 65, Априлци, Велчево и Скандало – общо 52 души над 65 години.

В Ябланица и пет села на общината са разпределени така – 33 души над 65 години, двама под карантина, 26 човека самотни над 65 години са подпомогнати в Летница, а в Ловеч трима карантинирани и 163 ползватели на Патронажна грижа също са получили хранителните пакети.

В момента се подготвят за раздаване в понеделник хранителни пакети за Ловеч, ща бъдат доставени на трима души под карантина и един човек над 65 години и за Луковит, където ще бъдат подпомогнати 29 човека над 65 години, 7 човека под карантина и 33 човека от проект Патронажна грижа и 400 по програмата Топъл обяд.

Реклама