Полицейски операции за времето от 04 до 11 февруари

Реклама

РУ Тетевен – полицейски служители са извършили проверка на 537лица и 411 МПС и 6 търговски обекти, съставили са 58 акта, наложили са 160 глоби с фиш, посетили са 19 сигнали, задържали  са 4 лица и са образували 3 досъдебни производства.

РУ Троян – проверени от служители на местното полицейско управление са 424 лица и 323 МПС, като за установени нарушения са съставени 47 акта и 135 глоби с фиш, посетени са 24 сигнали и е извършена проверка на 3 обекта с частна охрана. В рамките на  акцията  са съставени и 13 глоби с фиш на пешеходци по чл.113, ал.1 от ЗДВП. А на 11 февруари при проведена операция по широкообхватния метод троянските пътни полицаи са извършили проверка на 33 лица и 33 МПС, като за констатирани нарушения са съставили 2 акта и 5 глоби с фиш.

РУ Луковит – проверени са 103 лица и 72 МПС, 1 пункт за изкупуване на черни и цветни метали, 3 обекта с частна охрана и 4 места за обществен подслон, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 55 глоби с фиш по ЗДВП и е задържано 1 лице.

Реклама

РУ Ловеч –проверени са 131 МПС и 162 лица, установени са 45 нарушения, за които са съставени 14 акта /7 по ЗДВП и 7 по ЗБЛД/ и 31 глоби с фиш /16 от които на пешеходци за неправилно пресичане и 15 за управление на МПС без включени светлини/.
Сектор «Пътна полиция» – в рамките на изтеклата седмица ловешките пътни полицаи са констатирали 49 нарушения свързани с неправилно паркиране или престой на МПС по улиците на град Ловеч, за които са съставили 9 акта и 40 глоби с фиш.

РУ Ябланица –  на 11 февруари служители на местното полицейско управление съвместно с полицаи от ЗЖУ-Плевен са провели специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места на територията на общината. Проверени  са  22 МПС и 22 лица, съставени са 5 акта по ЗДВП, 3 акта по ЗБЛД и 8 водачи на превозни средства са санкционирани с налагане на глоба чрез фиш.

38-годишен мъж от Троян е задържан в РУ в града след като на 11 февруари около 23.00часа, в района на ул. «Крайречна»№1 е счупил предното панорамно стъкло, десните огледала за задно виждане и чистачките на товарен автомобил «Волво». До инцидента се е стигнало след възникнал скандал между троянчанинът и 47-годишен мъж от гр.Елхово, който е водач на товарния автомобил. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

При съвместна операция на служители от РУ Луковит  и представители на отдел «Митническо разузнаване и разследване Дунавска» на 11 февруари е извършена проверка на два леки автомобила и апартамент в Луковит, собственост на 58-годишен местен жител, като от превозните средства са иззети общо 200 кутии с цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама