Обръщение от д-р Мадлена Бояджиева по случай настъпващите Великденски празници

Реклама

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Наближава Великден – най-светлият празник за всички вярващи християни по света. Празник, който чества възкресението на Исус Христос, безкористните му мисли, саможертвата му за човешката нация. Саможертва, която ние, като разумни и интелигентни съвременни хора, трябва да оправдаваме с действия всеки изминал ден.

Днес България и светът са изправени пред нечувано досега изпитание, в което единствено вярата и ангелите-спасители – лекарите и медицинските сестри, работещи на първа линия, могат да ни спасят от невидимия враг. Но спасението идва едва тогава, когато сме готови да го приемем с чисти помисли и пречистени души, когато самите ние искаме да се спасим.

Реклама

Обръщам се към всички с призив на тези светли празници да останем у дома. И да изпълняваме стриктно препоръките на професионалистите. Да бъдем със семействата си, да компенсираме недостигащото в напрегнатото ежедневие време, да се усмихнем и да се помолим за здраве и спасение, за да преминем през това изпитание като запазим най-ценното – човешкия живот. Нека да благодарим на тези, които нямат възможност да прекарат празниците с техните най-близки и да покажем уважение пред труда, усилията и хуманността им.

Измина един труден месец, в който променихме изцяло начина си на живот. Някои се лишиха от работата си, други се лишиха от комфорта си. Но в това трудно време Бог ни даде възможност да се поспрем, да се замислим и да преоценим ценностите си. Нека изтърпим още малко трудности, за да можем след време отново да започнем да водим пълноценен живот заедно – с нашите роднини, с нашите приятели, с нашите колеги. Нека саможертвата и усилията на всички дотук да не са напразни. Всичко това зависи единствено от нас.

Желая Ви светли празници, които да бъдат изпълнени с уют и топлота, защото това може да бъде дадено само и единствено от семейството у дома. Желая Ви здраве и вяра, за да възвърнем силите си. И не на последно място Ви желая смирение, за да се вслушваме в знаците на Бог и Вселената, за да се опазим!

С уважение:

Д-р Мадлена Бояджиева

КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

Реклама