161 лица са излекувани от COVID-19 в България

Реклама

Нови 6 случая на COVID-19 са потвърдени у нас. Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин. През последното денонощие от близо 500 проби 19 са дали положителен резултат. Така случаите на коронавирусна инфекция в България стават 884.

8 са новите случаи на излекувани пациенти, с което общият им брой става 161. С доказан COVID-19 под лекарско наблюдение в болнични условия са настанени 246 лица. От тях 35 се намират в интензивни отделения и клиники. 69 са медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус. 

Починалите лица, с доказана коронавирусна инфекция, са 42-ма. Вчера, в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал мъж на 60 г. Пациентът е страдал от хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/ и пулмофиброза. Бил е поставен на апаратна вентилация в реанимацията на лечебното заведение.

Реклама

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев потвърди, че след великденските празници ще бъдат възстановени плановата дейност в лечебните заведения, женските и детски консултации, както и изпълнението на националния имунизационен календар.

Тези дейности ще се провеждат в определени дни, за да се избегне смесването на потоци от пациенти. На този етап свижданията в болниците няма да бъдат възобновени.

Реклама