В село Черни Вит ще се проведе общобългарско народно хора за 3 март

Реклама

На връх Националния празник 3 март, за втора порена година, село Черни Вит ще се включи в инициативата на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ – „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“, за възраждане на българщината.

Инициатори на празника (на местно ниво) са самодейците от НЧ „Христо Смирненски 1925г.“, с. Черни Вит, а събитието ще започне в 12.00ч. пред ресторанта в селото.

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за възраждане на българщината. За трета поредна година по случай Националния празник на България организаторите отправят призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

Реклама

„Целта е да пробудим българите в страната и по света със символа на Единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро. Желанието ни е, в деня на Националния празник, всички българи в Родината и по света да се обединим, да се хванем за ръце и да изиграем кръшни, красиви хорА, символ на българщината и националната ни идентичност“, споделят организаторите.

Те добавиха още, че: „Желанието ни е, в деня на Националния празник, всички българи в Родината и по света да се обединим, да се хванем за ръце и да изиграем кръшни, красиви хорА, символ на българщината и националната ни идентичност“.

Реклама