17-годишен тетевенец е задържан за притежание на метамфетамин

Реклама

17-годишен тетевенец е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 23 април около 10.00ч. при извършена му полицейска проверка е установено, че държи опаковка с бяло, прахообразно вещество, с бруто тегло 0.20 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Останалите новини от информационния бюлетин на ОД МВР-Ловеч:

79-годишна пешеходка е пострадала леко при пътен инцидент в Троян. Вчера около 10.40ч. на ул.“Охрид“ в Троян, 38-годишен водач на лек автомобил при движение на заден ход е блъснал жената. Потърпевшата е прегледана в болнично заведение и е освободена за домашно лечение. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, пробата му за алкохол е отрицателна.

Полицаи  от РУ Ябланица са установили 3 момчета, на възраст 17,16 и 15 години /всички от с.Орешене/, като имащи отношение към кражба извършена от частен дом в селото, в периода от м.ноември 2019 год. до 23 април 2020 год. По данни на собствениците от имота са отнети тапети, кабели и други инструменти и предмети за стопанството и бита.

Реклама

Част от отнетите вещи са предадени доброволно от лицата. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районна прокуратура Тетевен.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 50-годишен жител на с.Малък Извор по подозрение, че в прериода от 20 до 23 април е проникнал в частен дом в селото и е отнел хранителни продукти и алкохол. Част от отнетите продукти са открити и иззети. Работата по случая продължава.

В резултат на проведени оперативно издирвателни мероприятия, служители на РУ Луковит са установили 4 лица, на възраст 13, 15, 16 и 18 години, които в нощта на 19 срещу 20 април са проникнали в имот в с.Ъглен и са отнели 4 велосипеди.

Вещите обект на престъплението са намерени и иззети по надлежният ред. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата.

Реклама