Община Тетевен подкрепя Кампанията ,,ИЗБИРАМ 380“ за насърчаване консумацията на български продукти

Реклама

Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) стартира национална информационно-образователна кампания ИЗБИРАМ 380, съвместно със специализираната земеделска онлайн платформа Agrozona.bg. Целта на инициативата е промяна на потребителските навици и насърчаване консумацията на български продукти в търговските вериги. Кампанията се провежда с институционалната подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Кампанията ИЗБИРАМ 380 се изправя срещу кризата като популяризира българския баркод. Инициативата подпомага българската икономика в условията на разрастваща се криза заради COVID-19. Повишената консумация на български продукти е спасителна мярка за земеделието и хранително-вкусовата промишленост.

Първите три цифри на баркода на всяка стока показват държавата на произход. Българският префикс е 380 – с бърза проверка на баркода, всички могат да разпознаят произхода на продукта и да се уверят, че той е произведен в България. За целта е необходимо потребителите да обърнат стоката, която е в ръцете им и да разберат къде е произведена.

Реклама

Община Тетевен се включва в популяризиране на кампанията, като напълно подкрепя идеята за насърчаване консумацията на български продукти. Селското стопанство на територията се развива устойчиво, като има 13 землища, разположени в планински и полупланински район, като в по-голямата си част са с пресечени стръмни терени. Общата площ на селскостопанския фонд за 2019 г. е 162441 дка.

Подробности за Кампанията ,,ИЗБИРАМ 380“ вижте ТУК или на https://izbiram380.agrozona.bg/

Реклама