50 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас през изминалото денонощие

Реклама

През изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 859 проби. От тях 50 са дали положителен резултат. Така потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в България стават 1437. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Излекуваните пациенти са 243-ма. Към момента 287 лица с потвърдена коронавирусна инфекция се намират под лекарско наблюдение в болнични условия. 39 от тях са настанени в интензивни структури.

Регистрираните лица-медицински служители у нас с доказан COVID-19 са 155. Новите случаи са 5 и са установени както следва: в София – 3; в Плевен – 1; във Видин – 1.

Реклама

Направените тестове у нас до момента са 45 208, съобщиха от Националния оперативен щаб. От общия брой на потвърдените случаи на новия коронавирус 61 са на починали лица. Три са случаите, регистрирани през последното денонощие. Във ВМА-Сливен е починала жена на 60 г. Тя е страдала от хронична сърдечна недостатъчност и исхемична болест на сърцето. В „Пирогов“ е починала 58-годишна жена, страдала от артериална хипертония. Третият смъртен случай е на мъж на 70 г. в Пловдив, който е страдал от сърдечна недостатъчност.

Реклама