17-годишен младеж от с.Галата е задържан за притежание на наркотични вещества

Реклама

На 13 февруари в гр.Ловеч служители на местното районно управление са извършили проверка и последвал личен обиск на 17-годишен младеж от с.Галата, като в дрехите му е открито хартиено листче сгънато по специфичен начин и съдържащо бяло кристалообразно вещество. След направения полеви тест, веществото което е с бруто тегло 1 грам е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През вчерашния ден в Тетевен полицейски служители са провели операция по широкообхватния метод , при която са проверени 43 МПС и 51 лица и за установени 13 нарушения са съставени 12 глоби с фиш и 1 акт. В хода на операцията за проверка е спрян 33-годишен мъж от града, водач на лек автомобил «Опел». При тестване на лицето с техническо устройство Дрегер дръг чек 3000 е отчетено наличие на амфетамин и матамфетамин. Водачът е задържан, а по случая е образувано бързо производство.

На 13 февруари на територията обслужвана от РУ Ябланица е проведена полицейска операция съвместно със служители на ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия са обходени 12 населени места на територията на общината, проверени са 35 лица и 21 МПС, като за установени нарушения са съставени 1 акт по ЗБЛД и 1 глоба с фиш.

Реклама

В РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан 38-годишен мъж от Варна, който на 13 февруари около 15.30ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Батулци след употреба на наркотични вещества /амфетамин и матамфетамин/. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама