Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

27-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, след като в 00.35ч. на 01  юни, на бул. «Блгария» в града е установен да държи две хартиени пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, с общо тегло около 1,5гр. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 29 май, в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната  престъпност в малките населени места, в частен дом в с.Бежаново служители на РУ Луковит са открили и иззели  14 стъклени съдове с различна вместимост,  пълни с етилов алкохол,  с общо количество 150 литра. Течността е с алкохолен градус от 40 до 50 градуса. По случая е образувано досъдебно производство, а обитателят на имота е задържан за срок от 24 часа.

На 29 май за времето от 11.00 до 21.00ч. на територията на община Луковит е проведена специализирана полицейска операция от служители на РУ Луковит съвместно със ЗЖУ-Плевен, в хода на която  са обходени 12 населени места, проверени  са 110 лица и 80 МПС, констатирани са 20 административни нарушения, за които са съставени  7 акта и 12 глоби с фиш по ЗДВП и са образувани 2 досъдебни производства.

Реклама

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен на 01 юни сигнал, че от паркиран в ж.к. «Смирненски» лек автомобил  е отнет катализатор. Работата по случая продължава.

50-годишен мъж е подал сигнал в РУ Ловеч, че при посещение в негов необитаем имот в с.Абланица е установил,  че в дворното място има засяти   растения  от рода  на конопа.  На  място е извършен оглед от криминалисти на РУ Ловеч,  като от общо 35 растения е иззета листна маса  реагираща на канабис, с бруто тегло 1.395 кг. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В седмицата от 25 до 31 май служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Ловеч са установили общо 40 нарушения свързани с неправилно паркиране и престой  на МПС в града, за които са съставили 8 акта и 27 глоби с фиш. 

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 38-годишен мъж от с.Сопот, който на 02 юни е установен да управлява лек автомобил в Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,83 промила.

Реклама