Провела се е специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол

Реклама

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол по републиканската пътна мрежа и в малките населени места бе проведена в периода от 17:00 ч. на 29.05.2020 г. до 20:00 ч. на 31.05.2020 г. на територията на ОДМВР – Ловеч.

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това контрол на скоростните режими, чрез използване на цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

В хода на предприетите действия са проверени 633 МПС и 760 лица. Общо установените нарушения са 163: 107-фиша и 56 акта/от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски-11, неправоспособни водачи-6, неправилно изпреварване – 11, отнемане на предимство – 1, неспазване на пътни знаци и маркировка – 11, управление на МПС след употреба на алкохол: над 1.2 промила-2 и други нарушения -14 случая/.

Реклама

С помощта на автоматизирани технически средства и системи за периода са установени 107 нарушения на скоростните режими и са връчени 87 ел.фиша.

Реклама