Кметът на Тетевен награди Иван Стоянов от „Спортен клуб по борба Бенковски – Тетевен“, за постигнати резултати в областта на спорта

Реклама

На 1-ви юни, на среща в Общината, д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, награди Иван Стоянов от „Спортен клуб по борба Бенковски – Тетевен“, като му пожела здраве и сили и още множество успехи. Наградата бе връчена след Решение на Комисия, назначена със Заповед на кмета на Община Тетевен, за еднократно финансово подпомагане за постигнати резултати в областта на спорта.

Поводът бяха последните успехи на талантливия борец – класиране на трето място в Държавно лично първенство за юноши по борба класически стил – гр. Сливен и класиране на трето място на Държавно лично първенство за мъже по борба – гр. София.

От своя страна Иван Стоянов връчи плакет на кмета на Община Тетевен за принос в развитието на клуба, за който се бори и прославя. Плакети от представители на Управителния съвет на клуба бяха връчени и на Красимир Красимиров – Зам.-кмет на Община Тетевен и на отдел ,,Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“. През годините Община Тетевен подкрепя младежкия спорт и оценява труда на спортуващите и техните треньори.

Реклама

Иван Стоянов е само на 20 години, но вече има множество отличия – носител е на 67 медала и 10 купи от турнири, повечето от които в чужбина. Избиран е за най-добър борец на турнири в Сърбия и Босна, за най-техничен в Сърбия, Отборен шампион на Сърбия с отбора на Цървена Звезда за мъже и др.

Реклама