Започва ремонт на платното за София на втория виадукт при 35-ти км на АМ “Хемус”

Реклама

Леките автомобили ще са двупосочно в платното за Варна

От утре – 12 юни, започва ремонт на платното за София на виадукта при км 35+760 на АМ “Хемус”. Леките автомобили ще преминават двупосочно в платното за Варна. От 4 май т. г. се ремонтира и платното за Варна на другия стоманен виадукт при км 35+144, като трафикът там преминава двупосочно в платното за София. Съоръженията не са обновявани от изграждането им през 80-те години на миналия век и ремонтните дейности са наложителни, за да се пътува безопасно и удобно по обновените мостове на автомагистралата.

За тежкотоварните автомобили над 12 т, преминаващи по АМ „Хемус“, се въвежда обходен маршрут в двете посоки на движение. Заради ремонта на тръбата за София на тунел „Витиня“, досега камионите за София се отбиваха при 35-ти км на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград до пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“. От утре камионите, пътуващи в двете посоки по АМ „Хемус“, ще преминават по обходен маршрут, който започва при 30-ти км при п. в. „Витинска река“, преминава по път I-1 София – Ботевград, продължава по обходния път на Ботевград /път II-17/ до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“ и обратно.

Строителните работи на стоманените виадукти, включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др. Дружеството „Автомагистрали” ЕАД ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември.

Реклама

Реклама