ЦПЛР Тетевен с награди от онлайн фото конкурс

Реклама

При изключително голям интерес приключи първият Национален онлайн фотоконкурс “Нека бъде светлина”, посветен на Международния ден на светлината – 16 май. Конкурсът бе организиран от Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, с. Байкал, община Долна Митрополия и Съюз на физиците в България (СФБ).

Ученици от Център за подкрепа за личностно развитие/ЦПЛР/ гр. Тетевен получиха грамоти за „Най-активно участие“.

Темата на конкурса провокира 174 деца, ученици и младежи от 4 до 18 години от цялата страна да изразят своето отношение към светлината. Има участници освен от селищата в община Долна Митрополия, така и от Плевен, Русе, Сливен, Габрово, град Стамболийски, Тетевен и др. Те са запечатали по неповторим и оригинален начин своята гледна точка – освен красивите природни пейзажи с изгреви и залези много фотографи са уловили природни явления, свързани със светлината – дъга, слънчево хало, отражение и пречупване на светлината, дори и частично лунно затъмнение.

Реклама

Творбите са класирани в 2 направления (общински детски градини и училища и детски градини и училища от страната), в 4 възрастови групи: детски градини, 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас. Журито определи специална награда от името на СФБ във всяка възрастова категория и направление, колективни грамоти  за най-активно участие и поощрителни за останалите участници.

С всички получени снимки ще бъде експонирана специална изложба по време на отложената за есента 48-ма национална конференция по физика в гр. София.

Всички участници ще получат грамоти за участие, а класираните на първо, второ и трето място и подаръци от името на кмета на община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска. Подаръците за специалната награда на Съюза на физиците в България са осигурени от СФБ. Те ще бъдат изпратени по пощата на адреса на детските градини и училища.

Идеята на организаторите е конкурсът да се провежда ежегодно, като се разшири обхватът на участниците, включвайки и студенти.

Имената на класираните може да видите тук и тук.

А техните снимки – на сайта на Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, с. Байкал, във  фейсбук.

Реклама