Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност бе проведена на 18 юни на територията на общините Ловеч и Летница

Реклама

Полицейските действия са осъществени под надзора на Окръжна и Районна прокуратура Ловеч и с участието на служители от РУ Ловеч и Зонално жандармерийско управление-Плевен.

В хода на операцията е извършена проверка на 99 МПС и 136 лица, установени са 35 нарушения за които са съставени 5 акта /3 по ЗДВП, 1 по Кодекса за застраховането и 1по ЗБЛД/, сътавени са и 40 глоби с фиш.

По време на операцията е разкрита кражба на телевизор от частен дом във вилната зона на Ловеч. Установен е извършителят – 19 годишен младеж от града, а отнетата вещ е иззета по съответния ред.

Реклама

Образувани са две досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. Двама мъже и една жена са задържани на адрес в Ловеч, след като при процесуално-следствените действия в жилището  са открити и иззети наркотични вещества реагиращи на канабис, с бруто тегло 1.1 грама и кетамин с бруто тегло 3.9 грама.

В къща в ловешко село, при извършено претърсване  полицаите са открили наркотично вещество реагиращо на метамфетамин. Задържан е мъж, който е обитавал имота.

В хода на специализираната полицейска операция, в с.Чавдарци са установени две лица, които са отрязали 4 дървета сребролиста липа без надлежно разрешително, а малко по-късно в района са установени 4 други лица, които също са извършвали сеч на клоните на 5 дървета липа. И по двата случая са образувани проверки и предстои материалите да бъдат докладвани по компетентност на Районна прокуратура-Ловеч.

Полицейските служители са извършили проверка и на 3 заложни къщи и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали.

Реклама