Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

На 23 юни служители на РУ Троян са провели специализирана полицейска операция на територията на общината, в хода на която са извършили проверка на 98 лица, съставили са 3 акта по Закона за гражданската регистрация и 2 акта по Закона за българските лични документи. При проверка на адреси в Троян и съседни села не са установени вещи предмет на инкриминирани деяния.

48-годишен, криминално проявен мъж от с.Ъглен след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит е задържан за срок от 24 часа по подозрение, че на 23 юни около 19.30ч. в селото е нанесъл побой над 33-годишен, познат на него мъж. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

53-годишен жител на с.Златна Панега е задържан за притежание на незаконни оръжия.

Реклама

След получен сигнал полицаи са извършили претърсване в автомобил собственост на лицето, където са открили пистолет без марка, модел и сериен номер, газ-сигнален пистолет, 37 боеприпаси за ловно оръжие и 15 боеприпаси със сачма. В хода на процесуално следствените действия и последвало претърсване в жилище обитавано от лицето, полицаите са открили и иззели силно корозирал револвер, цев за ловно оръжие, въздушен пистолет и боеприпаси. Мъжът не притежава разрешително за употреба и съхранение на оръжие и боеприпаси. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Ябланица.

Полицията в Троян е установила две момчета, на 16 и 17 години, които са извършили кражба на сумата от 10 лева  от автомат за топли напитки, разположен на „Кооперативен пазар“ в града. С  двете деца са проведени беседи от инспектор Детска педагогическа стая, а материалите по образуваната преписката са изпратени по компетентност на Районна прокуратура-Троян.

21-годишен жител на троянско село е установен като извършител на противозаконно отнемане на лек автомобил от с.Черни Осъм, извършено в нощта на 23 юни. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служители на РУ Троян.

Реклама