Връчиха дипломите за средно образование на випуск 2020 година

Реклама

На 26-ти юни дванадесетокласниците от випуск 2020 година от трите тетевенски гимназии – СУ ,,Георги Бенковски“, ПГ по СЕУ и НПГГСД ,,Сава Младенов“, получиха своите дипломи за завършено средно образование. Тържественото им връчване се състоя при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

Общо 109 ученика прекрачиха прага на училищата в Тетевен за последен път и се впуснаха смело в своето пътешествие, наречено живот. С мили думи, изпълнени с благодарност, те се разделиха със своите учители, напътствали ги през последните години.

Гост на тържествата беше д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, която отправи своя поздрав към абитуриентите: ,,Поздравявам Ви за успешно завършената учебна година. Година, в която всички бяхте изправени пред редица предизвикателства, но като едни откриватели, успяхте да се справите с тях… Стъпвайте смело напред и крачете с малки спокойни крачки, за да може да израствате по пътя си и да цените и улавяте възможностите, които се появяват пред Вас…На добър час!“. Тя се обърна и към учителите и им пожела все така неуморно и отдадено да се справят с предизвикателствата на времето и да се грижат за образованието на младите хора в Тетевен!

Реклама

Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен и Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен, също бяха гости на тържествата и поздравиха завършващите. Г-жа Стойчева връчи грамоти и награди от името на Общинския съвет на учениците, постигнали висок успех и взели активно участие в културния живот на община Тетевен. Част от наградите бяха осигурени от г-н Емил Максимов.

Реклама