11-ите „Дни на планинската вода” може да се състоят на открито

Реклама

Единадесетото издание на „Дни на планинската вода” в гр. Тетевен по всяка вероятност ще се състои на открито заради пандемията COVID-19. Това съобщи проф. д-р Игнат Игнатов, организатор на събитието. Съорганизатор на традиционната проява е Община Тетевен, а очакванията са при удобен момент Дните да бъдат проведени сред природата с участието на лектори и младежи, които ще имат възможността да изследват водата в района заедно.

Проф. д-р Игнатов съобщи още, че Тетевен продължава да се ползва с изключително висок имидж, що се касае до спортната подготовка на елитни атлети. Своето заключение той направи след провелото се на 22 юни 2020 г. в гр. София 21-во издание на Международната конференция по спортна медицина, организирано от Българския футболен съюз, на което своето мнение са изразили ръководители на елитни отбори.

„Тетевен може да продължи да развива и в бъдеще изключително сериозна дейност, свързана с подготовката на елитни спортисти, това е особено важно в криза като COVID-19, в която битката за туристи и внимание е сериозна и само най-добрите места ще запазят имиджа си на квалитетни дестинации. Тетевен е известен като отлична спортна дестинация. Нямам търпение отново да проведем „Дни на планинската вода“ в родния ми град, благодаря на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и нейния екип, че подкрепят инициативата и разбират важността й, като същевременно полагат усилия за туризма в общината!“ допълни още проф. д-р Игнат Игнатов.

Реклама

Реклама