Община Тетевен осигури безплатен интернет достъп на различни обществени места

Реклама

Община Тетевен осигури безплатен интернет достъп на различни обществени места. Това стана възможно чрез спечелен проект от Община Тетевен, която кандидатства по инициативата „WiFi4EU“ на Европейската комисия. Чрез нея е осигурен безплатен достъп до безжичен интернет – Wi-Fi за граждани и посетители на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки, здравни центрове, музеи и др. Съгласно изискванията на инициативата от ЕК директно се превежда ваучер в размер на 15 000 евро на компанията, която монтира оборудването. От своя страна Община Тетевен обезпечава финансово доставката на интернет връзката към монтираните устройства за разпространение на безжичния интернет.

Д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, заяви, че това е придобивка, която предоставя безплатен интернет както на гражданите, така и на туристите с цел подобряване и улесняване на комуникацията.

Безплатната интернет връзка е осигурена чрез поставяне на 11 устройства (рутера) в следните райони на гр.Тетевен и с.Рибарица:

Реклама

1. Площад „Сава Младенов“ – гр. Тетевен, включително пространството пред магазин „Т-Маркет“, Исторически музей – Тетевен – пред чешмичката, НЧ „Съгласие 1869“- гр.Тетевен.

2. Ул. „Иван Вазов“ – от Исторически музей – Тетевен до Банка ДСК.

3. Площад „Първи ноември“ до градинката с розариумите.

4. Манастир „Св. Илия“ – гр.Тетевен – цялото дворно пространство на манастира.

5. Детска площадка в ж.к.. „Пеновото“ на гр.Тетевен.

6. Площада пред Кметство с. Рибарица и НЧ „Развитие – 1931 г.“ с. Рибарица – включително детска площадка и зелена площ.

Достъпът за гражданите и гостите на община Тетевен е абсолютно безплатен, като се осъществява по следния начин:

1. На посочените по-горе локации избирате мрежа “WIFI4EU“ от вашето мобилно устройство

1

2. След като се свържете към мрежата и се опитате да отворите интернет сайт, еднократно ще ви излезе прозорец на инициативата „WIFI4EU”. Натиснете бутон „Свързване“.

2
Реклама