Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

32-годишен мъж от Ябланица е задържан за притежание на наркотични вещества. На 02 юли около 17.40ч. в землището на град Ябланица полицейски служители са извършили проверка на 32-годишен мъж, водач на лек автомобил.  В хода на предприетите действия и последвало претърсване, в превозното средство между предните седалки на автомобила полицаите са открили пакетче с бяло кристалообразно вещество. При извършен полеви тест веществото е реагирало на амфетамин, с бруто тегло 0.25 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02 юли на територията на общините Троян и Априлци е проведена полицейска операция, с цел  освобождаване на пътното платно от неправилно спрели и паркирани автомобили по улиците в населените места.  За установени нарушения троянските пътни полицаи са съставили 3 акта и 20 глоби с фиш.

Специализирана полицейска операция насочена срещу битовата престъпност е проведена на 02 юли на територията на община Ябланица. Полицейските действия са ръководени от Окръжна прокуратура Ловеч и Районна прокуратура-Тетевен.  В хода на операцията полицейските служители са проверили 55 МПС и 63 лица, установили са общо 33 нарушения, за които са съставили 1 акт  по ЗБЛД, 8 акта и 24 глоби с фиш по ЗДВП, образувано е 1 досъдебно производство и е задържано 1 лице.

Реклама

На 02 юли в 17.30ч. в с. Дебнево автопатрул на РУ Троян е извършил проверка на лек автомобил, при което в багажното отделение е открито пликче с прахообразно вещество. Превозното средство е управлявано от 27-годишна жена и пътници 20-годишна и 22-годишен, и тримата от гр. Севлиево. При извършен полеви тест откритото вещество е реагирало на метамфетамин и кокаин, с количество 0,71 гр.  Водачката на превозното средство е задържана за срок от 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама