Всенощно бдение ще бъде отслужено в Троянския манастир на 12 юли

Реклама

Всенощно бдение ще бъде отслужено в Троянския манастир на 12 юли, когато Църквата почита чудотворния образ на Пресвета Богородица „Троеручица”, съобщиха от Светата обител.

Чудотворно копие на иконата се съхранява и в Троянската света обител. Началото на всенощното бдение е от 20:00 ч. в съборния манастирски храм „Успение Богородично. Светата литургия в чест на празника ще бъде отслужена на 12 юли от 09:30 ч. „Отправяме покана към вярващите християни, които имат възможност, да заповядат на бдението, за да можем с едни уста и едно сърце да възхвалим Божията Майка, прославяна в нейния чудотворен образ „Троеручица”, се казва в съобщението.

В същото време Ловчанска Света Митрополия пусна на българския книжен пазар ново издание от поредицата „За децата на България“, посветено на съвременния светец преподобни Порфирий Кавсокаливит. Изданието е луксозно, с твърди корици и богати илюстрации. То ще запознае малките читатели с живота на този чуден подвижник и някои от многобройните чудеса, станали по неговите свети молитви.

Реклама

Реклама