Криминалисти задържаха непълнолетен етрополец, избягал в Тетевен след извършена домова кражба

Реклама

Около 14:30 часа на 10 юли жител на Етрополе сигнализирал в полицията, че от дома му е извършена кражба на сумата от 2 500 лева и айфон, пише сайтът botevgrad.com.

Служителите на реда извършили оглед, при който установили, че по вратите на къщата няма следи от разбиване. В хода на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия те разкрили, че извършител е криминално проявен местен младеж на 14 години, който веднага след престъпното посегателство заедно с двама свои роднини /също криминално проявени/ е отпътувал за Тетевен. Със съдействието на полицаите от РУ – Тетевен тримата били установени, а авторът на кражбата – задържан за срок до 24 часа.

Част от отнетата сума била намерена у непълнолетния, а при извършеното претърсване на стаята, обитавана от тримата, друга част от парите била открита, пъхната под диван. Мобилният апарат също е намерен и иззет. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под наблюдението на районната прокуратура в Етрополе.

Реклама

Реклама