В село Голям извор отбелязаха 183 г. от рождението на Васил Левски

Реклама

На 18 юли 2020 г. в тетевенското село Голям извор, тържествено бяха отбелязани 183 г. от рождението на Васил Левски и 148 г. от създаването на Първия окръжен революционен комитет в Българско. Жители и гости на селото, сред които д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен и Илиян Маринов – кмет на село Голям извор, се събраха пред къщата музей, кръстена на великия български революционер.

С тържествени слова поздрави поднесоха кметът на Тетевен, председателят на Общинския съвет и кметът на селото. Те напомниха, че пред паметта на Апостола всички сме длъжни да не забравяме, че дори в най-тъмните дни на нашата история българщината е останала жива и сме длъжни да се борим за по-добро бъдеще, за доброто на всеки човек, за всяко село и всеки град. Животът и делото на Васил Левски остават за бъдещите поколения като пример за всеотдайност. Той е личност, която не трябва да бъде забравяна. Личност, която трябва гордо да носим в нас и да предаваме заветите, които ни е завещала, на идните поколения.

Барелефът на Васил Иванов Кунчев бе отрупан от поднесените венци и цветя в знак на признателност към саможертвата в името на България, а вечерта завърши с тържествена заря.

Реклама

Реклама