Децата от плевенския Смесен хор „Звъника“ изнесоха летен концерт в село Черни Вит

Реклама

Децата от плевенския Смесен хор „Звъника“ изнесоха летен концерт в село Черни Вит, като подариха една невероятна вечер на всички присъстващи. Инициатор на събитието бе художественият ръководител на хора Ваня Делийска, която е родом от селото. Сред присъстващите на концерта бяха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен и г-жа Цветомира Христова – кмет на с. Черни Вит.

Когато се качвам на родна сцена не мога да задържам емоциите си, а тръпката е несравнима, каза г-жа Делийска преди началото на концерта. Тя подчерта, че през годините е успяла да научи и да предаде на своите ученици, че няма големи и малки сцени, няма значение дали си в град или село, хубавата музика винаги бива оценена от публиката.

Изключително съм радостна, че за пореден път ще се насладим на невероятните музикални изпълнения на хор „Звъника“, защото всяко тяхно представяне се превръща във вълнуващо събитие, каза д-р Бояджиева. Тя добави още, че всичко това е резултат от всеотдайната работа и усилия на целия хор, а в частност на работата на диригента г-жа Ваня Делийска, която е орисана от съдбата да носи музиката в сърцето си и да я предава на своите ученици.

Реклама

Създателят на хор „Звъника“ – г-жа Делийска, получи цветя, както и поздравителен адрес от Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен.

Ваня Делийска е родена в село Черни Вит, на което тя е Почетен жител. През 1975 г. завършва Консерваторията в класа по оперно пеене на проф. Цветана Дякович. През 1984 г. поставя началото на нова хорова формация с преобладаващи малки деца, което е стартът на днешния хор “Звъника”, на който е диригент от 1991 г. Тя е носител на редица награди, сред които голяма награда и златен плакет от Международния хоров конкурс в град Шабац, Югославия през 1996 г.

Реклама