Кметът на Тетевен и председателят на Общинския съвет получиха юбилейни медали от Съюза на ветераните от войните на България

Реклама

През изминалата седмица в Тетевен бяха отбелязани 75 години от края на Втората световна война и 30 години от възстановяването на Съюза на ветераните от войните на България, като бяха поднесени цветя пред  Мемориала на загиналите тетевенци във войните.

По този повод и за активната съвместна работа с Общинската организация на СВВБ в Тетевен, кметът на Общината – д-р Мадлена Бояджиева и председателят на ОбС – Мария Стойчева получиха юбилейни медали – „75 години от Победата над фашизма“. Със същите медали бяха удостоени – Тошко Тодоров – бизнесмен и Иван Гетов – председател на Общинската организация в града. Със заповед на министъра на отбраната – Красимир Каракачанов, медали получиха и двама ветерани от войните в Тетевенска община.

Юбилейни медали „75 години от Втората световна война“ получиха Стойко Велев на 98 г. от с. Български извор и Петко Лазаров на 96 г. от с. Гложене. Същото отличие бе връчено на дъщерята на ветерана Маньо Манев, който за съжаление вече не е сред живите.

Реклама

Събитието бе уважено от зам.-председателите на Съюза на ветераните от войни на България Петър Пандурски и Спирдон Спирдонов, председателят на Областната организация на СВВБ в Ловеч Георги Тотев, председателят на Общинската организация на СОСЗР в Тетевен майор от запаса Благовест Пандурски, общественици и роднини на ветераните от войните.

Отбелязването на 75 години от Втората световна война и 30 години от възстановяването на Съюза на ветераните от войните на България бе планувано за датата 9-ти май, но поради възникналата пандемия от COVID-19 бе изместено за септември месец.

Реклама