РСПБЗН – Тетевен с “Дни на отворените врати” по време на “Седмицата на пожарната безопасност”

Реклама

По утвърдена традиция на 14 септември служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР отбелязват своя професионален празник. На тази дата през миналия век в София се провежда първият събор на пожарните командири, чиито делегати поставят началото на организирано противопожарно дело в страната. Инициатори на събора са пожарните командири Димитър Тролев, Георги Атанасов, Руси Кожухаров, Найден Николов, Тодор Боев. През 1995 г. датата е обявена за професионален празник на българските пожарникари. Това става с решение № 385 на Министерския съвет на Република България.

РСПБЗН – Тетевен уведомява гражданите, че дните от 14.09 до 18.09.2020 година са обявени за “Седмица на пожарната безопасност и защита на населението”.

По време на “Седмицата на пожарната безопасност” Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Тетевен обявява “Дни на отворените врати”. За периода 14.09.2020 г.-18.09.2020 г. от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа в сградата на РСПБЗН – Тетевен. Дежурните служители ще приемат обаждания или ще посрещат граждани, желаещи да се запознаят с дейността на службата, да видят постоянната експозиция на пожарното дело в общ. Тетевен или да поставят въпроси, свързани с пожарната безопасност.

Реклама

РСПБЗН – Тетевен обявява следната открита телефонна линия за връзка: 068668644.

По време на “Седмицата на пожарната безопасност” служителите от РСПБЗН – Тетевен ще проведат занятия с противопожарните автомобили в детската ясла и детските градини в гр. Тетевен, като ще изнесат беседи на противопожарна тематика на място.

На 14.09.2020 г. от 10.00 часа в сградата на РСПБЗН – Тетевен ще се отслужи водосвет за здраве на служителите и техните семейства.

На 16.09.2020 г. от 09.00 ч. в двора на РСПБЗН – Ловеч ще се проведе състезанието „Изпитание за пожарникари“ между служителите от службите за пожарна безопасност от област Ловеч, в което ще вземат участие и служителите от РСПБЗН – Тетевен.

На 17.09.2020 г. от 09.00 ч. на спортен комплекс “Тетевен 2009” в гр. Тетевен ще се проведе футболен турнир между службите за пожарна безопасност в област Ловеч.

Служителите от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”  – Тетевен изказват своята благодарност на всички държавни и общински органи, физически, юридически лица и граждани, оказвали помощ при предотвратяването и ликвидирането на пожари, бедствия и аварии!

Апелът на огнеборците към жителите и гостите на общината през седмицата 14.09 – 18.09.2020 г. е да бъде проявена още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност при спазване на изискванията за пожарна безопасност и най-учтиво Ви канят да посетите „Дни на отворените врати”.

Спазването на противопожарните правила е отговорност на всички нас! Нека със своите дела даваме пример на нашите деца и възпитаваме у тях чувство за отговорност и дълг!

РСПБЗН – ТЕТЕВЕН

Реклама