Отслужиха водосвет за здраве по случай професионалния празник на пожарникарите

Реклама

Днес в сградата на РСПБЗН – Тетевен бе отслужен водосвет за здраве, а поводът бе 14 септември – професионален празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР. Събитието бе отбелязано заедно с християнския празник Кръстовден.

Сред присъстващите бе и кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която отправи пожелания за здраве, късмет и успешна реализация на най-смелите житейски и професионални стремежи на служителите на пожарната. Тя благодари за доброто сътрудничество, проявения висок професионализъм, мъжество и самоотверженост на пожарникарите от РСПБЗН – Тетевен при подкрепата в бедствени ситуации и осигуряване на безопасността на населението на цялата община.

И днес сигурността и спокойствието на българите продължава да е основна отговорност на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Заплахите и предизвикателствата пред сигурността се променят. Времето, в което живеем, налага нови отговорности и придобиване на нови компетенции. Ежедневно преодоляваме трудности, изправяме се пред предизвикателства и проблеми, преценявайки възможните опасности и начините за преодоляване и справяне с тях. Изискват се бързи решения, поемане на рискове и проявяване на мъжество в ситуации, в които обикновеният човек отстъпва, следвайки нашето призвание и мисия – да запазим живота и здравето на хората. Това каза инж. Николай Христов – началник на РСПБЗН – Тетевен.

Реклама

Да бъдеш пожарникар не е само професия, но и призвание, което всеки от Вас, уважаеми колеги, носи в сърцето си. Това е дълбока мотивация – да бъдеш в услуга на обществото, да гледаш опасността в очите и самоотвержено да изпълняваш служебните си ангажименти, завърши г-н Христов.

От РСПБЗН – Тетевен уведомиха, че по време на “Седмица на пожарната безопасност и защита на населението”(от 14.09 до 18.09.2020 г.) обявяват “Дни на отворените врати – от 10.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа в сградата на пожарната. Дежурните служители ще приемат обаждания или ще посрещат граждани, желаещи да се запознаят с дейността на службата, да видят постоянната експозиция на пожарното дело в общ. Тетевен или да поставят въпроси, свързани с пожарната безопасност. Обявена е и следната открита телефонна линия за връзка: 068668644.

За проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение служебните задължения и във връзка с професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ с “Писмена похвала” са отличени общо 9 служители на РСПБЗН – Тетевен:

От Директора на ГДПБЗН-МВР:

  • Младши експерт МАРИН ЦАЧЕВ – началник на дежурна смяна в РС ПБЗН – Тетевен
  • Младши инспектор СТЕФЧО МАРИНОВ – старши пожарникар в РС ПБЗН– Тетевен
  • Младши инспектор ПЕТЪР ПЕТРОВ – водач на специален автомобил в РС ПБЗН– Тетевен
  • Младши инспектор ЦАНКО ПЕТРОВ – водач на специален автомобил в РС ПБЗН – Тетевен

От Директора на РДПБЗН – Ловеч:

  • Младши инспектор НИКОЛАЙ НИКОЛОВ – водач на специален автомобил, пожарникар в РС ПБЗН – Тетевен 
  • Младши инспектор ДРАГОМИР НАЙДЕНОВ – старши пожарникар в РС ПБЗН – Тетевен
  • Младши инспектор ИВАН АТАНАСОВ – водач на специален автомобил в РС ПБЗН– Тетевен
  • Младши инспектор РУМЕН ТРИФОНОВ – старши пожарникар в РС ПБЗН – Тетевен 
  • Младши инспектор ПЕТЪР ЗДРАВКОВ – водач на специален автомобил в РС ПБЗН– Тетевен

По време на “Седмицата на пожарната безопасност” служителите от РСПБЗН – Тетевен ще проведат занятия с противопожарните автомобили в детската ясла и детските градини в гр. Тетевен, като ще изнесат беседи на противопожарна тематика на място.

На 16.09.2020 г. от 09.00 ч. в двора на РСПБЗН – Ловеч ще се проведе състезанието „Изпитание за пожарникари“ между служителите от службите за пожарна безопасност от област Ловеч, в което ще вземат участие и служителите от РСПБЗН – Тетевен.

На 17.09.2020 г. от 09.00 ч. на спортен комплекс “Тетевен 2009” в гр. Тетевен ще се проведе футболен турнир между службите за пожарна безопасност в област Ловеч.

Реклама