Богата културна програма зарадва тетевенци през почивните дни

Реклама

На 19 и 20 септември в Тетевен се проведоха редица културни мероприятия, които зарадваха малки и големи. Поводът бе тазгодишният традиционен панаир, който поради пандемията от COVID-19, премина под мотото ,,Септемврийски празници – Тетевен 2020“.

Съботният ден започна с улично шоу с марионетки пред Историческия музей в града. Те изненадаха публиката с представления на герои от детски приказки и танци от различни стилове музика, като най-голям ефект се получи от изпълнението на народните танци.

Настроението на площад ,,Сава Младенов“ бе повдигнато още повече от концертът на народния изпълнител Христо Косашки и неговите танцьори. Денят продължи с откриване на изложба живопис и цветна графика ,,България – забравените кътчета от миналото“ – дело на арх. Гаврил Филипов, който благодари на кмета на Община Тетевен за съдействието. Честта да открие изложбата имаше именно д-р Мадлена Бояджиева, която изрази радостта си, че арх. Филипов е избрал именно Тетевен и му пожела много успехи и да направи още една изложба в китния град.

Реклама

Вечерта завърши с прекрасен концерт на незабравимата Маргарита Хранова.

Неделният ден бе отделен изцяло за малчуганите от общината. Децата имаха възможността да гледат детски куклен театър ,,Болен здрав носи“. Шоуто с марионетките отново се повтори специално за тях и за тези, които не са успели да му се насладят през изминалия ден.

На всички събития присъства кметът на Общината, която получи благодарности от изпълнителите и творците, станали част от духа на Тетевен и поздрави от гражданите за прекрасната и богата културна програма.

Реклама