Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

Полицейски операции за времето от 18 до 25 февруари

РУ Луковит – полицейски служители са извършили проверка на 164 лица и 107 МПС, като за установени нарушения са съставили 66 фиша, 13 акта по ЗДВП, 3 акта по КЗ и 15 акта по ЗБЛД. Също така е направена проверка на 1 пункт за изкупуване на черни и цветни метали, 3 обекта с частна охрана и 4 места за обществен подслон и са  образувани 4 досъдебни и 2 бързи производства и са задържани 6 лица.          
РУ Тетевен – проверени от служители на местното полицейско управление са 452 лица и 384 МПС, 8 търговски обекти и 3 места за обществен подслон, като за констатирани нарушения са съставени  27 акта и 190 глоби с фиш, посетени са 19 сигнали и са задържани 2 лица.
Сектор «Пътна полиция» – през изтеклата седмица ловешките пътни полицаи са констатирали общо 41 нарушения свързани с неправилно паркиране и престой на МПС по улиците на града, за които са съставили 3 акта и 38 глоби с фиш.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 45-годишен мъж от града, който на 25 февруари е установен да управлява лек автомобил без регистрация.

Реклама

61-годишен мъж от Ябланица е задържан в местното полицейско управление след като вчера е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоспособност. По случая е образувано бързо производство.

Криминалисти от РУ Луковит след проведени издирвателни мероприятия са установили извършителите на кражба от къща в с.Беленци, при която  са отнети множество ел. уреди, прибори и покъщнина. Задържан за срок от 24 часа е 18-годишен младеж от Беленци по подозрение, че е извършил кражбата в съучастие с 16-годишен свой приятел. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата. 

Реклама