Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

Двама жители на с.Галата, на възраст 18 и 21 са задържани в РУ Тетевен по подозрение, че в периода от 17 до 20 септември от паркиран лек автомобил в селото са отнели акумулаторна батерия.Работата по случая продължава.                            

На 26 септември около 18.50ч. на път II-35 при км. 35+800, на мокра пътна настилка и дъждовно време, 19-годишен младеж при управление на лек автомобил с несъобразена скорост е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента е пострадала 45-годишна жена, която е пътувала в лекия автомобил. Жената е откарана за преглед в лечебно заведение, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на младия водач е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж от с.Горско Сливово, който на 25 септември е установен да държи в дрехите си  високорисково наркотично вещество-канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

30-годишен жител на гр.Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 26 септември около 09.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на упойващи вещества. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване, като лицето не е дало кръв за химически анализ във ФСМП-Троян.

Реклама