Двама задържани за шофиране след употреба на алкохол

Реклама

През почивните дни в ОД МВР-Ловеч са регистрирани бързи производства срещу водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол. На 03.10. около 21.30ч. в РУ Тетевен е задържан 41-годишен от с.Глогово, който е шофирал след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.02 промила. Час по-късно служители на РУ Тетевен са установили 35-годишен водач от с.Български извор, който е тестван за наличие на алкохол с техническо устройство и пробата е отчела резултат от 2,22 промила.

Още новини от бюлетина на ОДМВР – Ловеч:

На 03 октомври в 23.30часа в землището на град Тетевен, 39-годишен водач на лек автомобил  е загубил контрол над превозното средство и се е ударил последователно в  крава и железобетонен стълб на електроразпределителната мрежа. В резултат на инцидента водачът е с контузия на главата, взета му е и кръв за анализ.

През двата почивни дни и във връзка с откриването на ловния сезон служители на ОД МВР-Ловеч, съвместно с представители на РДГ са извършили поредица от проверки на ЛРД в Луковит, Тетевен и Ябланица. Проверени са общо над 100 участници в ловните излети /включително и за алкохол/, като не са установени нарушения относно носенето и употребата на оръжие, както и по ЗЛОД.

Реклама

Реклама