Нови 5 случаи на COVID-19 в област Ловеч

Реклама

В Националната информационна система са регистрирани 5 (пет) положителени случаи на COVID-19 за област Ловеч.

Два от тях са свързани епидемиологично и са контактни на положително лице по месторабота в Циментов завод в Златна Панега. Единият случай е мъж на 44 г. от с. Кирчево с леки симптоми, поставен на домашна изолация и лечение. При епидемиологичното проучване са установени 4-ма контактни в семейството, които са поставени под карантина и предстои изследване. Двама от контактните са възрастни и две са деца на 7 г. и 11 г., ученици от ОУ „Христо Ботев“ с. Кирчево. Вторият случай е 40-годишен мъж с настоящ адрес в Плевен. В област Ловеч няма контактни лица за обхващане с карантина и изследване.

Ръководството на предприятието е предприело всички необходими противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на инфекцията сред работещите, както и изследване на всички работещи в предприятието. Незабавно са изолирани всички близки контактни на положителните случаи на работното място и от организирания транспорт до Плевен, ще бъдат допуснати на работа след получаване на отрицателен резултат. След установяване на първия положителен случай е проведена крайна огнищна дезинфекция в работния сектор и служебния транспорт. Ежедневно се изпълнява двукратна дезинфекция на всички помещения, маски и дезинфектанти са осигурени за целия персонал, като прилагането на тези мерки се следи постоянно. Редуцирано е присъствието на посетители и подизпълнители единствено до неотложни случаи, за подсигуряване на непрекъсваемия режим на работа на завода. Въведени са и се прилагат процедури за определени общи зони и всички помещения са с лимитиран достъп, единствено по необходимост. Компанията провежда регулярни тестове за скрининг на служители и външни изпълнители, които се налага да имат достъп до територията на „Златна Панега Цимент“ АД и така са установени положителните случаи.

Реклама

Третият случай е жена на 71 г. от с. Славяни с изявена клиника, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч. При епидемиологичното проучване са установени 4-ма контактни в семейството, които са поставени под карантина и предстои изследване. Трима от контактните са възрастни и едно е дете на 15 г., ученичка в ГЧЕ „Екзарх Йосиф“ гр. Ловеч.

Четвъртият случай е жена на 68г. от Ловеч, хоспитализирана в Инфекциозно отделение с кашлица, температура и отпадналост. Установено е едно контактно лице от семейството, което е карантинирано и предстои изследване.

Петият случай е жена на 60г. от Ловеч, хоспитализирана в СБАЛББ Троян с характерна симптоматика и белодробна находка. Не се определят контактни по месторабота, последния работен ден е на 20 септември. В семейството има 3 контактни лица, които ще бъдат поставени под карантина и изследвани.

Към 10,00 часа на 07 октомври общият брой на диагностицираните случаи за област Ловеч са 92 (едно лице не е на територията на област Ловеч). Активните случаи са 21, от които 11 са на домашна изолация и 10 лица са хоспитализирани, съответно 4 в Инфекциозно отделение, 3 в СБАЛББ Троян, 2 в УМБАЛСМ Пирогов, 1 лице в Инфекциозно отделение на УМБАЛ Плевен. Оздравелите лица са 68.

Реклама