Още две читалища от Тетевенския край ще бъдат включени в инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“

Реклама

Инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“, която се организира от форума за четящите хора в България www.nadvecher.bg, навлиза в своя краен етап. Кампанията е с цел обновяване и обогатяване на книжния фонд на читалищата – НЧ „Цачо Ненов -1897 г.“ с. Гложене и НЧ „Христо Смирненски“ с. Черни Вит. За месец дарените книги надхвърлиха 1000, съобщават организаторите на инициативата.

Огромният брой дарени книги е довело до идеята още две читалища от Тетевенския край да бъдат включени в Инициативата и техните читатели също да се докоснат до интересните и качествени произведения, които се даряват. Организаторите са се свързали с тези две читалища, а именно НЧ „Христо Ботев-1897“ в село Български извор и библиотеката при НЧ „Съгласие 1869 г.” град Тетевен, а те са отговорили, че с радост ще приемат дарение от книги. Още повече, че жителите на град Тетевен отбелязват празника на града, именно на 1 ноември – Ден на народните будители.

„Затова считаме, че това е подходящ повод, Тетевенската библиотека да получи нови интересни книги за своите читатели на този празничен ден“, подчертаха организаторите на инициативата. Те добавиха още:

Реклама

„Така с ваша помощ ще допринесем за обновяването на книжния фонд на ЦЕЛИ ЧЕТИРИ читалища! Сърдечни благодарности за прекрасните списания и страхотните книги! Благодарим и на платформата Time Heroes, която продължава да ни подкрепя!“.

Припомняме, че всеки може да участва в инициативата като дари книга, която е издадена след 2000 г. Кампанията продължава до 19 октомври, а предаването символично ще се направи на 1 ноември – Ден на народните будители.

П.С. Кратка информация за историята и дейността на двете читалища, които ще включим в Инициативата, може да намерите на следния форум – www.nadvecher.bg.

Реклама