6 нови положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч

Реклама

В Националната информационна система са регистрирани 6 (шест) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч, с което общият брой диагностицирани лица става 114.

Четири от случаите са от Ловеч, двама хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч и двама в СБАЛББ Троян. Касае се за двама мъже на 80 г., на които предстои да се установят контактнте в семействата.

Третият случай от Ловеч е мъж на 47 г. По месторабота не се определят контактни лица, т.к. последният работен ден е 2 октомври. В семейството е установено 1 контактно лице.

Реклама

Четвъртият случай е жена на 57 г., деловодител в ОДП Ловеч, която работи самостоятелно в офис и при епидемиологичното проучване и оценката на риска на работното място се определят 7 контактни лица, които ще бъдат изследвани. В семейството е установено 1 контактно лице, което е карантинирано.

Петият случай е мъж на 37г. от Троян, зъболекар, който е на домашно лечение и изолация. Лекарят е спазвал всички изисквания за биобезопасност, с пълен комплект лични предпазни средства. Последният случай е жена на 33 г. от Априлци, хоспитализирана в СБАЛББ Троян. Няма контактни по месторабота, в семейството са 7 контактни лица, от които две деца в първи и пети клас на ОУ Априлци, трето дете в 8 клас в СУ „Васил Левски Троян“. Всички са карантинирани и предстои изследването им.

Реклама