Нови 5 положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

Реклама

В Националната информационна система са регистрирани 5 (пет) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч.

Четири от тях са от Ловеч, хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч.

Мъж на 56 г., преподавател в училище във Велико Търново. Мерките в училището се предприемат от РЗИ Велико Търново, на които е предаден случаят. В семейството има едно контактно лице, карантинирано.

Реклама

Жена на 45г., придружителка на възрастна пациентка, положителна и съобщена, хоспитализирана в Инфекциозно отделение. При съобщаване на първия случай в семейството са обхванати с карантина всички лица в семейното огнище. Придружителката ще бъде поставена под домашна карантина.

Третият случай от Ловеч е на 81-годишен мъж, хоспитализиран в МБАЛ-Ловеч. В семейството е установено едно контактно лице, което ще бъде изследвано и карантинирано.

Четвъртият случай е жена на 63 г., медицинска сестра в детската градина и училището в кв.Гозница. При епидемиологичното проучване и оценката на риска на работното място е установено, че последният работен ден е 9 октомври. Медицинската сестра използва на работното си място лични предпазни средства. Извършена е крайна огнищна дезинфекция в училището и детската градина.  Няма да се предприемат други мерки в училището и детската градина. В семейството е установено едно контактно лице, което е карантинирано.

Петият случай е мъж на 42 г. от Априлци, постоянно живеещ в София. Няма контактни лица на територията на област Ловеч. Предаден е на Столична РЗИ за карантиниране и наблюдение.

На 14.10.2020 г. е починал мъж на 79 г. с придружаващо сърдечно заболяване и хронична мозъчно-съдова болест, хоспитализиран на 13.10.2020 г. в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Ловеч. Към 10 часа на 15 октомври общият брой диагностицирани случай в област Ловеч е 119, от които активните случаи са 41, от тях хоспитализирани са 19, излекуваните са  75.

Реклама