15 нови положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

Реклама

На 16 октомври в Националната информационна система са регистрирани 15 положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч, разпределени както следва:

За Троян:

– Членове на семейства, вече карантинирани като контактни на положителен (обявен) случай – от 3 семейни огнища със съответно 3-ма,  4-ма  и 1 нови положителни.

Реклама

На всички ще бъде връчено предписание за домашна карантина като положителни на COVID-19.

– Хоспитализирани в СБАЛББ-Троян с оплаквания и изразена клинична картина, които след направен PCR-тест са дали положителни резултати: двама мъже на 58 и 59 г. и жена на 70 г. без уточнена епидемиологична връзка и един мъж на 76 г. контактен на положително (обявен) случай.

За Ловеч:

Жена на 58 г. от Ловеч, детска учителка в ЦДГ “Мария Сиркова“. Лицето ще бъде поставено под домашна карантина като положително. Децата от групата на учителката ще бъдат карантинирани, а на директора ще бъде връчено предписание за провеждане противоепидемични мерки и крайна огнищна дезинфекция.

Хоспитализирани в МБАЛ – Ловеч – жена на 79 г. от Ловеч, контактна на положително лице и жена на 37 г. от Ловеч без епидимиологична връзка. Към 10,00 часа на 16 октомври общо диагностицираните случай в област Ловеч са 134, активните случаи са 52, 24 от тях на болнично лечение, излекуваните са 79. Общият брой на карантинираните лица в областта е 79.

Реклама