Маските задължителни и на открито от утре

Реклама

Маските стават задължителни и на открито от четвъртък. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, който бе на посещение в Ловеч.

„Очакваме намаляване на заболеваемостта ако се спазват стриктно мерките. В други държави това е факт. Ще дадем един ден възможност на българските граждани, за да се снабдят с маски и считаме, че от четвъртък маските на открито ще бъдат задължителни за всички“, заяви проф. Ангелов.

„Целта ни е броят на заразените българи да бъде намален, за да може по-малко от тях да бъдат приемани в болници и по-малко да умират, добави Ангелов. В Ловешка област 6 болници са ангажирани с лечение на COVID симптоматика. Две са основните болници активно участващи при лечение на пациенти с COVID – в Ловеч и болницата в Троян. Там има достатъчно свободни легла. Учебният процес ще продължи присъствено в училищата в Ловеч“, добави той.

Реклама

За последните две седмици в област Ловеч има повишаване на случаите на COVID-19 и областта вече попада в оранжевия код, т.е. премината е заболяемостта от 60.0 на 100 хил. души, каза още здравният министър.

По думите му на територията на областта могат да бъдат разкрити общо 278 легла за консервативно лечение. Към момента хоспитализираните пациенти в неусложнено състояние са 34, няма настанени в интензивни структури.

От началото на пандемията до сега общият брой на случаите на коронавирусна инфекция в областта е 174, а излекуваните са 80. Към 20 октомври с доказан COVID-19 са общо 11 медицински служители, от които 4-ма лекари, 3 медицински сестри, 2-ма санитари и 2 друг персонал. Активните случаи са 4 (2 медицински сестри и 2 друг персонал).

Реклама