Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност е проведена на 22 октомври на територията на община Луковит. Полицейските действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура –Луковит. Специализираната полицейска операция е реализирана с участието на служители от РУ-Луковит и Зонално жандармерийско управление-Плевен. В хода на предприетите действия са обходени 12 населени места, проверени са 110 лица и 79 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени 14 глоби с фиш и 14 акта по ЗБЛД и ЗДВП.  Образувано е 1 досъдебно производство и е задържано 1 лице. По време на операцията не са допуснати нарушения на обществения ред и извършването на престъпления  в обслужваната територия.

През вчерашния ден на територията обслужнана от РУ Ловеч също е проведена полицейска операция,  насочена към превенция на противообществените прояви и престъпленията от и срещу малолетни и непълнолетни лица. Полицейските служители са обходили 16 села, проверили са 15 МПС и 32 лица. Установили са 7 нарушения, за които са съставили 1 акт по ЗБЛД и 6 глоби по фиш, проверили са и две питейни заведения, като нарушения не са констатирани.

На 22 около 16.20ч на ул.«Васил Левски» в Троян, 20 годишен жител на града при управление на лек автомобил от центъра към ж.к. «Младост» е бъснал 83-годишен пешеходец. Потърпевшият е откаран за преглед в болнично заведение, след което е освободен. Пробата за алкохол на младия мъж е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

Реклама

19-годишна от с.Брестница е задържана за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като при получен сигнал и последвало претърсване, в дамската и чанта полицаите са открили пластмасова мелничка, съдържаща суха зелена тревиста маса, с бруто тегло 1 грам. Полеви наркотест използван на място от полицейските служители е отчел , че откритото вещество е канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Реклама