Два нови положителни случая за коронавирус са регистрирани в Област Ловеч

Реклама

На територията на Област Ловеч са диагностицирани 2 (два) нови положителни случая за COVID-19. И в двата не се съобщава за контакт с болен или съмнително болен от коронавирусна инфекция.

Касае се за мъж на 71 г. от гр.Априлци, оставен на домашно лечение, няма контактни лица в семейството.

Вторият случай е мъж на 29 г. от с. Дерманци, той също е на домашно лечение и изолация, с лека симптоматика. В семейството има 4 контактни лица, подлежащи на карантиниране. По месторабота не се определят контактни, последният работен ден на лицето е 17 октомври.

Реклама

Нови 14 случаи на COVID-19 в област Ловеч бяха регистрирани вчера (25.10.2020г.). 6 от тях са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч и 1 лице в СБАЛББ Троян. Всички хоспитализирани лица са с изразена белодробна находка, в задоволително състояние. Разпределени са както следва:

За Община Ловеч

Общо 9 лица, от които 7 от Ловеч на различна възраст, едно от тях е ученик на 16 г. от карантинирания 10а клас на Математическа гимназия, както и мъж на 78 г. от с. Лисец и мъж на 56 г. от с. Горан.  

За Община Троян

Две лица – жена на 38 г. от Троян и жена на 72 г. от с. Дълбок дол, и двете жени са от семейства с установен вече положителен случай.

За община Луковит

Три жени, съответно на 21 г., 46 г. и 69 г., контактни на положителен и съобщен случай.

След проведено епидемиологично  проучване са установени контактните лица от първи ред, които днес ще бъдат карантинирани.

Към 10,00 часа общо диагностицираните случаи в областта са 252.

Реклама