Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

На 23 октомври за времето от 22.00ч до 01.00ч. на територията  обслужвана от  РУ Ловеч е проведена специализирана полицейска операция, с цел спазване на противоепидемичните мерки и ограничение на разпространението на covid-19. Обходени и профилактирани са 9 села, проверени са 7 МПС и 15 лица, извършени са проверки в 8 заведения, 1 бар и 1 дискотека на територията на Ловеч, като са изготвени 2 предписания и 3 констативни протоколи. Няма констатирани нарушения по спазване на противоепидемичните мерки.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 23 октомври от частен дом в с.Торос е открадната сумата от 1200лв.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

19-годишен от с.Беленци е задържан за срок от 24 часа в РУ Луковит, след като на 24 октомври е установен да управлява лек автомобил без поставени регистрационни табели, а справка в масивите на МВР е показала, че водачът е неправоспособен и управлява лек автомобил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

33-годишен от Плевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 24 октомври около 01.24ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,52 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 25 октомври в РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 64-годишен мъж, който е установен след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,03 промила да управлява нерегистрирано моторно превозно средство в с.Черни Осъм. Работата по случая продължава.

28-годишен мъж е задържан в РУ Троян, след като на 26 октомври около 03.45ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак, с 2.73 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

Револвер и оловни топчета са иззети на 23 октомври от служители на РУ Троян, от частен дом в града. 65-годишния обитател на имота не е представил пред органите на реда разрешително за притежание и съхранение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Лицето е задържано за срок до 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано досъдебно производство.

Двама мъже, на 37 и 29 години  са установени след проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч, като съпричастни към извършването на кражба на 4 стъклопакети  и ПВЦ дограми  от фирма в Ловеч. Лицата са задържани за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а вещите предмет на престъпление са установени. Работата по случая продължава.

Реклама