Европа в моя град – ученици разказаха за промяната в Тетевен

Реклама

На 27 октомври Европейският информационен център „Европа директно“, Областният информационен център – Габрово, Регионалното сдружение на общини „Централна Стара планина“ организираха събитие под надслов: „Европа в моя град: промяната в Тетевен“. То се реализира с активното съдействие на Община Тетевен и бе съфинансирано от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ (DG REGIO) на Европейската комисия.

В отбор по четирима, ученици от СУ ,,Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, НПГГСД ,,Сава Младенов“ – гр. Тетевен и Център за подкрепа за личностно развитие към Община Тетевен, трябваше да открият определен обект, реновиран с европейско финансиране, да се запознаят с неговата история и да си направят атрактивно и оригинално селфи пред него. На 27-ми октомври отборите представиха своите снимки и разказаха за обектите, които са посетили. Докато споделяха своите идеи и предложения, за които да се инвестират европейски средства през следващия програмен период 2021-2027 г., отборите бяха оценявани от компетентно жури. В него участваха Тони Стоев – зам.-кмет на Община Тетевен, Мариела Петрова – изпълнителен директор на Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“ и Камелия Кънчева – началник на отдел ,,Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“ към ОА.

След дискусия между членовете на журито относно класирането, победител стана отбор GREEN FORCE от НПГГСД ,,Сава Младенов“. Наградата, която получи отборът, бе под формата на ваучери за всеки един ученик и техния ръководител в размер на 40 лв. за пазаруване в местна книжарница. Всички участници в състезанието получиха грамоти и подаръци.

Реклама

На събитието присъства кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която изрази своето удовлетворение от представянето на отборите, как добре са се подготвили и колко нови неща са научили, свързани с обектите. По този повод тя обяви специална Награда на Кмета за всички участници и техните ръководители. Община Тетевен ще организира посещение на учениците в Интерактивния музей на индустрията в Габрово. Това ще се случи, когато се нормализира обстановката в страната, свързана с пандемията от COVID-19.

Предстои провеждането на последния етап от събитието Европа в моя град: Промяната в Тетевен. Снимките, направени от отборите, ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Европа Директно – Габрово, където всеки желаещ може да гласува за най-добрата снимка, която да получи Наградата на публиката.

Реклама