Д-р Мадлена Бояджиева проведе работна среща със зам.-министъра на образованието и науката – Таня Михайлова и началника на РУО – Ловеч – Еленко Начев

Реклама

На 1 ноември, малко преди събитията по отбелязването на празника на Тетевен и Деня на народните будители, кметът на града – д-р Мадлена Бояджиева проведе работна среща със зам.-министъра на образованието и науката – Таня Михайлова и началника на Регионалното управление на образованието – Ловеч – Еленко Начев. На дискусията присъстваха и председателят на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева, зам.-кметовете – Борис Врабевски, Тони Стоев и Красимир Красимиров.

По време на срещата бяха обсъдени важни и значими теми, сред които влиянието на COVID – 19 в страната, в частност върху учебната ни система, успехите и предизвикателствата в образованието на територията на общината, перспективите за развитие на професионалното образование на местно ниво и др.

След това, на Тържествената сесия на ОбС – Тетевен, г-жа Михайлова връчи на д-р Бояджиева плакет от името на Министерство на образованието и науката, като не пропусна да я поздрави за получената награда от конкурса ,,Кмет на годината 2020“ в категория ,,Спорт и младежки политики“. Г-жа Михайлова подчерта, че бъдещето е в нашите деца и само тези общини, които имат ясна визия затова как да възпитават младото поколение, ще успеят.

Реклама

По време на церемонията д-р Бояджиева връчи на Еленко Начев Грамота за принос в развитието на образованието в град Тетевен, защото той неведнъж е съдействал за различни инициативи и извършени подобрения в образователните институции.

„Г-н Еленко Начев винаги е съпричастен към проблемите на образованието в община Тетевен, проявявайки загриженост при тяхното решаване. С негово съдействие през последните години се осъществиха множество подобрения в инфраструктурата на редица учебни заведения. С  безрезервната си всеотдайност той допринесе за реализирането на различни проекти в образователната сфера на нашата община“, каза кметът на Тетевен преди да връчи отличието.

Реклама