Служители на общинските и областната администрация разнасят предписания за карантина

Реклама

Служители на общинските и областната администрация разнасят предписания за карантина. Това се налага от затруднената работа на РЗИ Ловеч. Причината – увеличаващият се брой на новозаразените в областта от една страна, от друга – намаленият състав на здравната инспекция в областния град поради заразени епидемиолози и служители.

Това налага общините, които имат също огромни задължения в извънредната ситуация, да се ангажират и с разнасянето на предписанията на своя територия, тъй като най-добре познават хората си по места. Служителите на Областна администрация донасят документите на общините, а те от своя страна много бързо организират и обикалят хората, които са информирани вече, че са с положителен резултат от теста СOVID 19 или са контактни от първа линия на заразен с инфекцията.

Днес предписанията бяха доставени от наши служители в община Тетевен в селата Градежница и Рибарица и община Луковит. Вчера бяха взети и връчени от община Угърчин. Утре маршрутът може би ще е различен, целта ни е да помогнем на РЗИ. Говорим за болниците, за пациентите, но някак си в страни остава огромната работа, която вършат служителите на РЗИ в страната. Благодаря на кметовете на Априлци, Летница, Луковит, Тетевен, Угърчин и Ябланица, които приеха за своя и тази задача – да съдействат бързото разнасяне на документите. Благодаря и на колегите от моя екип, които приеха да вършат и това, за да подпомогнем процеса, мотивира тази част от работата на колегите си областният управител Ваня Събчева.

Реклама

Преди ден тя призова от социалната мрежа всеки, който може да помогне на болниците –  да го направи, като най-голяма нужда има от лекари, медицински сестри, санитари. От подкрепа има нужда и в РЗИ, като на много места в страната такава оказват доброволци, които с личните си превозни средства пътуват, за да се разнасят предписанията много бързо. При спазването на всички противоепидемични мерки това не носи риск.

Носете си маските, спазвайте дистанция, мийте често ръцете си и дезинфекцирайте, проветрявайте добре помещенията, в които живее и работите, трябва да се справим заедно с коронакризата, апелира отново Ваня Събчева.

Реклама