Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

Двама мъже са задържани за притежание на наркотици и оръжие.
На 02 март в с.Дренов  криминалисти от ОД МВР и РУ Ловеч в хода на полицейска операция са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 47-годишен мъж от Плевен  и пътник 43-годишен ловчалия. При извършена проверка на превозното средство на предна лява седалка е установен револвер, а в ниша на арматурното табло на автомобила  полицаите са открили пликче сгънато по специфичен начин и съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при тестване с полеви тест „narco spray“ е реагирало на наркотичното вещество „метамфетамин“. В хода на последвалите процесуално следствени действия, при извършен личен обиск в дрехите на ловчалията  е открита латексова ръкавица с поставено вътре пликче с бяло кристалообразно вещество и  с бруто тегло 21.6 гр., което при тестване „narco spray“ отново е реагирало на  „метамфетамин“. Намерените наркотични вещества с общо бруто тегло 22,8 гр. и револвер са иззети по надлежния ред. Криминалисти са извършили претърсване и на помещения в гр.Пордим, обитавани от 43-годишния мъж от Ловеч , където са намерени още 9.9 грама метамфетамин, 3.1 грама суха зелена тревиста маса реагираща на канабис и голямо количество прекурсори и дестилационна инсталация използвани за производство на наркотични вещества.
Двамата мъже са задържани в РУ Ловеч, по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 01 март в РУ Ябланица е получен сигнал, че за времето от 01 ноември 2018год.  до 01 март 2019 год.  е проникнато в къща в с.Златна Панега откъдето по данни на собствениците са отнети 18 метални тенекии с пчелен мед, меден капак на казан, печка за отопление, 20 литра ракия и др. От имота са отнети и 7 пчелни кошери, които малко по-късно са намерени захвърлени. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и се работи по случай от 28 февруари, когато в 23.30ч. в частен дом в с.Орешак обитаван от 75-годишна жена са нахлули двама мъже. Непознатите са  тършували в дома на жената, но са избягали когато тя ги е чула.  От къщата е установена липсата на хранителни продукти и дърва за огрев. Работата по случая продължава.

Реклама

10 килограма замразено пилешко месо е отнето от фризер в частен дом в гр.Ябланица. Кражбата е извършена в периода от 27 декември 2018 год. до 03 март 2019 год. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

19-годишен младеж от гр.Ботевград е задържан в РУ Ябланица след като на 01 март около 12.40ч. управлявания от него лек автомобил е спрян за проверка и при последвалото претърсване на превозното средство, в кутия от цигари  е открито полиетиленово пликчето със суха зелена тревиста маса-канабис. В кутията полицаите са открили и топче с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест е дало положителен резултат на наркотичното вещество  „кетамин“. По случая е образувано досъдебно производство, а ботевградчанинът е задържан за срок от 24 часа.

На 02.03.2019г. около 13.40. на третокласен път 607 в района на с.Велчево, лек автомобил «Фолксваген» управляван от 67-годишен мъж от с.Борима  е навлязъл  в  насрещна лента за движение и е блъснал челно движещия се там «Нисан». В резултат на сблъсъка е пострадал водачът на «Фолксваген»-а, който е откаран за лечение в болнично заведение с фрактура и множество наранявания. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

На 04 март около 07.00 часа в с.Батулци, лек автомобил «Ситроен» управляван от 52-годишен мъж от селото при движение посока с.Дъбравата е загубил контрол над управлението и се е блъснал в еластична мантинела, която се е скъсала и автомобилът е падннал в  крайпътно дере. Водачът е прегледан в болница, където е установено, че е с повърхностни наранявания, а пробата му за алкохол е отчела 0,94 промила.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като на 02 март около 14.00ч. 47-годишен мъж от Плевен е установен да управлява лек автомобил след употраба на наркотични вещества. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч.

Още едно досъдебно производство е образувано през почивните дни в РУ Ловеч след като на 03 март 23-годишен мъж е установен в близост до с.Малиново да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,33 промила. Водачът е задържан в РУ Ловеч.

52-годишна жена от с.Батулци е задържана в РУ Ябланица за управление на превозно средство  след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,35 промила. Жената е установена да шофира лек автомобил в селото на 03 март около 00.15ч.   По случая е образувано бързо производство.

Реклама