Обръщение на д-р Мадлена Бояджиева по случай Международния ден на хората с увреждания

Реклама

Всяка година на 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. На този ден трябва ясно да покажем, че хората с увреждания са сред нас ежедневно, а не само днес, затова трябва да се сещаме за тях по-често, да им помагаме, да ги насърчаваме, да им покажем, че заобикалящият ги свят е едно красиво и приятно място.

Хората с увреждания също имат своите цели и мечти, като се борят всекидневно, за да ги постигнат. Нашето нормално ежедневие понякога е истинско изпитание за тях, но те влагат сърце и душа, оставайки своя отпечатък, за да видим, че са тук сред нас и искат да живеят изпълнения с предизвикателства живот.

Тяхната вяра, сила и увереност понякога са по-силни от нашите и постоянно ни показват, че на пръв поглед невъзможните неща, всъщност са възможни. Те ценят малките радости, но в същото време карат хората около себе си да изпитват големи емоции от срещите си с тях.

Реклама

Независимо от диагнозите им, хората с увреждания крият истории, приказки, дори вълшебства, които ежедневно ни разказват на свой собствен език. Понякога ги разбираме, понякога не. А понякога им е достатъчно само да поседим с тях и да помълчим.

Искам да изкажа своята благодарност пред всички работещи в тази сфера – за търпението, толерантността, всеотдайността и добротата, които влагате в грижите за хората с уврежданията. Всички Вие правите света им по-слънчев и по-добър!

Искам да отправя пожелания за здраве, късмет и щастие! Продължавайте да вървите по пътя си с високо вдигната глава и с устрем, за да постигате своите върхове! Бъдете изпълнени с вяра и надежда, и знайте, че няма невъзможни неща!

Д-р Мадлена Бояджиева

Кмет на Община Тетевен

Реклама